Vintage rose nail art

Afbeelding
Vandaag ga ik uitleggen hoe je deze mooie vintage rose nail art zelf kunt maken. Het ziet er misschien lastig uit, maar dat valt reuze mee! Voor deze nagels heb je het volgende nodig (het kan natuurlijk ook met andere kleuren!) :

foto 2

– Een basecoat en topcoat (ik heb als basecoat Underwear en als topcoat Speedcoat gebruikt, beide van Ciaté)
– Zilveren of gouden glitters
– Dotting pen of satéprikker
– Lichtoze / nude nagellak (ik heb Amazing Gracie van Ciaté gebruikt)
– Blauwe nagellak (ik heb Pepperminty van Ciaté gebruikt)
– Roze nagellak (ik heb Kiss Chase van Ciaté gebruikt)
– Groene nagellak (ik heb Vendôme Emerald van L’oreal Paris Color Riche gebruikt)

Misschien is het je opgevallen dat ik veel nagellak van Ciaté gebruik, maar dat komt door de mini mani month adventkalender waarvan ik deze maand elke dag een deurtje mocht openen (zie mijn vorige blogpost). Ik heb voorlopig geen nagellak meer nodig haha! Oke, misschien toch wel…je kan nooit genoeg nagellak hebben toch? 😉
Ik zal nu stap voor stap uitleggen hoe ik deze vintage nail art gemaakt heb. Voor de duidelijkheid heb ik ook per stap een foto gemaakt.

foto 1

Stap 1:
Nadat je een basecoat hebt aangebracht, begin je eerst met de lichtroze nagellak. Op de foto heb ik 3 lagen Amazing Gracie gebruikt, deze lak dekt na 2 lagen namelijk nog niet helemaal 100%.
Stap 2:
Stap 2 is alleen voor de ringvingers. Met de blauwe nagellak bedek je het onderste gedeelte van je nagel, en dan wordt het even een beetje lastig (vond ik dan). Met het nagellakkwastje moet je een halvemaanvorm maken zodat er nog een stukje van de lichtroze nagellak te zien blijft. Het kan ook op een andere manier; dan lak je de ringvingers eerst helemaal blauw en vervolgens stip je met een dotting pen of satéprikker de lichtroze nagellak op het bovenste gedeelte van je nagel in een halvemaanvorm.
Terwijl de nagellak nog nat is doe je de glitters erop. Maak het puntje van je dotting pen / satéprikker een klein beetje nat zodat de glitters eraan blijven kleven, en dan kan je ze voorzichtig in de nog natte nagellak drukken zonder er een zooitje van te hoeven maken 🙂 Even aandrukken en dan zitten ze goed vast.
Stap 3:
De ringvingers zijn nu klaar, op naar de rest! Met een witte nagellak maak je stippen over de rest van je nagels, het maakt niet uit waar je ze zet. Dit kan met het nagellakkwastje of met een dotting pen / satéprikker. Ik heb gewoon het kwastje gebruikt, maar als je een pietje precies bent en je gaat voor de perfecte ronde stipjes, dan kies je voor de dotting pen of satéprikker.
Stap 4:
Nu komen de roosjes. Deze stap doe je helemaal met een dotting pen of satéprikker. Met een blauwe nagellak teken je blauwe roosjes op ongeveer de helft van de witte stippen die op je nagels zitten (heb je 6 witte stippen op je nagel dan maak je 3 blauwe roosjes, heb je 4 witte stippen dan maak je 2 blauwe roosjes etc.). De roosjes hoeven niet zo precies te zijn; zet een blauw stipje in het midden van de grotere witte stip, en om de witte stip heen teken je blauwe lijntjes.
Stap 5:
Deze stap is precies hetzelfde als stap 4, maar dan gebruik je de roze nagellak en teken je roosjes op de overige witte stippen op je nagels.
Stap 6:
Nu komen er alleen nog blaadjes naast en om de rozen heen. Met een groene nagellak en een dotting pen / satéprikker maak je streepjes en stipjes waar je maar wilt…zo lang je het maar op je nagels doet! 😉
Als alles goed droog is, breng je nog een topcoat aan over al je nagels ter bescherming en voor de mooie glans, en dan zijn je vintage rose nagels klaar!

foto 4
Tadaa!!! En, wat vinden jullie van deze nail art?

xoxo Kirsten

Gepubliceerd door

4 reacties op ‘Vintage rose nail art

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s