Egyptian Nail Art

Afbeelding
Deze Egyptian nail art had ik gezien op het Youtube kanaal van IHaveACupcake, en ik vond hem zo leuk dat ik hem geprobeerd heb na te maken. En dit is het resultaat! Ik ben er zelf aardig tevreden mee (helemaal als je je bedenkt dat alle foto’s van mijn rechterhand zijn en ik ben zelf rechts, het is mij dus gelukt om vrij netjes te tekenen met mijn linkerhand haha!)

Dit zijn de lakjes die ik gebruikt heb voor deze nail art:
Afbeelding
– Gouden nagellak (Goldfinger – Catrice)
– Witte nagellak (Snow Virgin – Ciaté)
– Zwarte nagellak (City Blackout – NYC)
– Blauwe nagellak (Gelly nail paint in Blackberry – Barry M.)
– Basecoat en topcoat (Underwear en Speedcoat – Ciaté)
– Dotting pen

Zoals je ziet heb je dus niet veel nodig om het design te kunnen maken, maar het tekenen van de zwarte lijnen (vooral van het oog) duurde wel eventjes bij mij! Gelukkig zitten er niet zo heel veel details in, het trekken van de lijntjes is dus het moeilijkste gedeelte. Ik heb ook deze nail art weer stap voor stap gefotografeerd en ik zal bij elke stap uitleggen wat ik precies heb gedaan.
Afbeelding
Stap 1: Na het aanbrengen van de basecoat breng je een goudkleurige nagellak aan op alle nagels. Ik heb twee lagen Goldfinger van Catrice gebruikt voor een goede dekking. In plaats van een gouden nagellak kun je ook een goed dekkende glitterlak gebruiken, dat geeft ook een leuk effect.
Als de gouden lak droog is pak je de dotting pen en een zwarte nagellak erbij en maak je het design dat bij stap 1 op de foto staat. Het is een beetje lastig uit te leggen, maar ik ben begonnen met het oog op beide middelvingers. Bij de rest van de nagels maak je een verticale streep die niet helemaal in het midden van je nagel staat, en daarna trek je een aantal zwarte lijnen naar de buitenkant van je nagel. Mocht dit nog niet helemaal duidelijk zijn, dan kun je het filmpje van deze Egyptian Nail Art opzoeken op het Youtube kanaal van IHaveACupcake.
Stap 2: Stap twee is weer vrij simpel (het moeilijkste gedeelte heb je nu gehad. Yess!). Vanaf nu is het eigenlijk alleen nog maar inkleuren met je dotting pen. Dip je dotting pen in de witte nagellak en maak de binnenkant van het oog op de middelvingers wit, en op de andere vingers teken je het 2e en 4e vakje wit.
Stap 3: Maak het derde vakje op je nagels blauw (behalve op je middelvingers natuurlijk). Om deze kleur te krijgen heb ik een druppel blauwe nagellak en een druppel witte nagellak op een papiertje met elkaar gemengd. De vakjes teken je weer in met de dotting pen.
Stap 4: Teken nu de overige vakjes in met een donkerblauwe nagellak. De ogen hebben nu alleen nog een pupil nodig, die maak je heel simpel door een grote stip te zetten met de dotting pen. Breng een goede topcoat over je nagels aan en dan ben je klaar!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Wat vinden jullie van deze Egyptian nail art?

Xoxo Kirsten

Gepubliceerd door

5 reacties op ‘Egyptian Nail Art

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s