Floral Newspaper Nail Art

Afbeelding
Hey allemaal! Vandaag heb ik weer een nieuwe lieve nail art voor jullie. Mijn nagels zijn iets korter, maar ik brak vanochtend een nagel 😥 Ik kon het grootste gedeelte van mijn nagel nog redden, maar ik moest wel al mijn nagels wat korter vijlen zodat ze weer een beetje dezelfde lengte hadden. Ach ja, we breken allemaal wel eens een nagel, terug naar de nail art van vandaag!

Ik heb dit keer gekozen voor een newspaper nail art, en om de boel wat meer girly te maken heb ik wat roze rozen toegevoegd. Ik heb de volgende dingen gebruikt om dit ontwerp te maken:
Afbeelding
– Een oude krant
– Een schaar
– Ontsmettingsalcohol + wattenschijfjes
– Dotting pen
– Basecoat en topcoat
– Witte nagellak
– Groene nagellak
– Roze nagellak

Voordat je gaat beginnen met het lakken van je nagels is het handig om eerst met de krant te beginnen. Ik heb 10 stukjes uit een krant geknipt. Het maakt niet uit welke artikelen je kiest, want de tekst komt uiteindelijk toch in spiegelbeeld op je nagels te staan. Je zal dus geen stukken tekst van je nagels kunnen lezen als je klaar bent met deze nail art, tenzij je goed bent in achterstevoren lezen natuurlijk 😉 Ik heb de stukken krant wat groter geknipt dan mijn nagels zijn, zodat je de stukjes nog goed kunt vasthouden tijdens het aanbrengen.
Afbeelding

Hier zijn de vier stappen voor de Floral Newspaper nagels:
Afbeelding
Stap 1: Breng eerst een basecoat aan en vervolgens een witte nagellak. Ik heb twee lagen Snow Virgin van Ciaté aangebracht voor een goede dekking. Laat deze lagen eerst goed drogen voordat je met stap 2 begint.
Stap 2: Nu komt het ‘newspaper’ gedeelte. Het ziet er lastig uit maar het valt echt reuze mee. Voor deze stap heb je de stukken krant nodig, de ontsmettingsalcohol en een paar wattenschijfjes. Begin met je pink. Maak een wattenschijfje vochtig met wat ontsmettingsalcohol, leg een stukje krant op je pink en druk het stukje krant aan met het wattenschijfje. Dit werkt eigenlijk precies hetzelfde als het aanbrengen van een tijdelijke tattoo. Zorg dat je de krant goed over je hele nagel drukt en dat de krant goed vochtig wordt van de ontsmettingsalcohol. Dan krijg je namelijk de mooiste donkere afdruk van de tekst op je nagels. Haal vervolgens het wattenschijfje weg en trek voorzichtig het stukje krant van je nagel af. Dit herhaal je bij elke nagel tot al je nagels voorzien zijn van een newspaper print.
Stap 3: Voor het maken van een roosje zet je eerst een roze stip op je nagel met een dotting pen. Vervolgens dip je de dottingpen een klein beetje in de witte nagellak, en dan ga je het wit met het roze op je nagel mengen. Draai simpelweg een paar rondjes in de roze stip met de dotting pen en er ontstaat snel een gemengde cirkel. Daar is je roosje al! Maak op elke nagel één of meerdere rozen.
Stap 4: Nu hoef je alleen nog een paar blaadjes toe te voegen met de dotting pen en de groene nagellak. Ik heb wat groene nagellak gemengd met witte nagellak op een velletje papier zodat ik een lichtere kleur groen kreeg. Je kan natuurlijk ook gewoon een lichtgroene nagellak gebruiken, maar ik doe graag moeilijk haha :D. Breng ten slotte een topcoat aan (let wel op dat je niet te hard drukt met de kwast van je topcoat, want de krantenletters veeg je erg gemakkelijk uit!) en je Floral Newspaper nagels zijn klaar!

Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Wat vinden jullie van deze lieve nail art?

Xoxo Kirsten

Gepubliceerd door

12 reacties op ‘Floral Newspaper Nail Art

    1. Dankjewel! Hihi ja ik ben laatst ook genomineerd voor de liebster award, maar super lief dat je mij genomineerd hebt! 😀 Ik ga je vragen nog wel een keertje beantwoorden, dat is altijd leuk! xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s