Poker Nail Art

Afbeelding
Ik heb vandaag weer een nieuw nail art design gemaakt, dit keer met een poker thema. Ik ben nog steeds aan het oefenen met mijn nieuwe penselen en het gaat al wat beter. Voor dit design heb ik ook gebruik gemaakt van een penseel. Kijken jullie mee?

Ik heb de volgende nagellakjes gebruikt:
♥ Basecoat en topcoat (First and last, China Glaze)
♥ Zwarte nagellak (Zwart, Safari)
♥ Rode nagellak (Boudoir, Ciaté)
♥ Witte nagellak (Wit, Safari)
♥ Gouden micro parels
♥ Nail art penseel
♥ Dotting tool
*optioneel: matte topcoat (Matte magic, China Glaze)
Afbeelding

En dit zijn de vier stappen voor het poker design (op de foto’s glanst de nagellak echt heel erg, hopelijk is het voor jullie nog wel een beetje goed te zien!):
Afbeelding
Stap 1: De basislaag
Breng eerst een basecoat over al je nagels aan, en als deze droog is lak je je ringvinger zwart en de rest van je nagels rood.
Stap 2: Meer zwart!
Op alle rode nagels lak je nu de onderste helft zwart. Met een penseel of satéprikker trek je een aantal lijnen omhoog met de nog natte zwarte nagellak die net op je nagels zit. Dit hoeft niet zo netjes, trek gewoon een paart korte en langere lijnen naast elkaar tot je tevreden bent met het effect.
Stap 3: De kaarten
Als de nagellak van stap 2 goed droog is ga je op elke nagel (behalve op je ringvinger) een witte kaart tekenen met een penseel. Dat doe je door simpelweg een rechthoek met witte nagellak te tekenen op verschillende plaatsen op je nagels.
Stap 4: De details
Elke kaart moet nu details krijgen. Op elke kaart moet bovenin het hoekje nog een cijfer of letter komen, en in het midden van elke kaart teken je nog een hart, schop, klaver of ruit.
Op je ringvinger teken je een groot hart. Ik heb het hart eerst met witte nagellak getekend zodat de rode lak beter opvalt op de zwarte basislaag. Als je tevreden bent met het hartje pak je de gouden micro parels erbij en een dotting tool (of een satéprikker). Maak het uiteinde van je dotting tool vochtig zodat je de micro parels hier makkelijk mee kunt oppakken. Plaats de micro parels om het hart heen terwijl de rode lak nog nat is. Als je merkt dat de lak al droog aan het worden is terwijl je nog bezig bent met de micro parels, dan breng je alvast een laagje topcoat aan over je nagel zodat je nagel weer nat is en je weer verder kunt werken.
Breng tenslotte een topcoat aan over al je nagels (een extra laagje over je ringvingers zodat de micro parels goed blijven zitten!) en dan is je poker design helemaal af!

Ik heb hier verschillende foto’s met een glanzende topcoat en een matte topcoat.
Afbeelding
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Wat vinden jullie van dit poker design?

Xoxo Kirsten

Gepubliceerd door

14 reacties op ‘Poker Nail Art

    1. Ik koop ze online, want hier vind ik ze ook niet in de winkels. De Ciaté nagellakjes die ik heb zaten in een speciale advent kalender van Coaté, die heb ik op http://www.Asos.com gekocht (de prijs per stuk weet ik dus niet), en de China Glaze lakjes heb ik gekocht bij prettypolish.nl 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s