World Cup Nail Art: NED – ARG

wk4
Vanavond is het zover: Nederland moet tegen Argentinië voetballen in de halve finale. Spannend! Ik kon het natuurlijk weer niet laten om een WK nail art design te maken met de vlaggen van Nederland en Argentinië erin verwerkt. Daar is ie dan! Kijken jullie mee naar de foto’s?

Ik heb aardig wat nagellakjes gebruikt, dit zijn ze allemaal van links naar rechts:
♥ Donkerblauwe nagellak (Blackberry, Barry M.)
♥ Witte nagellak (Wit, Safari)
♥ Zwarte nagellak (Zwart, Safari)
♥ Base coat en top coat (First and Last, China Glaze)
♥ Lichtblauwe nagellak (-naamloos-, Primark)
♥ Oranje nagellak (Hopscotch, Ciaté)
♥ Rode nagellak (Innie Minnie Mightie Bow, O.P.I)
+
♥ Penseel
♥ Geel bloemetje, of iets anders wat op een zonnetje lijkt (of je maakt zelf een zonnetje met gele nagellak en een penseel)

wk2

Zo, dat was een aardige lijst! Ik heb geen stap voor stap foto’s gemaakt, maar ik zal de stappen nog wel even kort beschrijven:
wk8
Stap 1: De basislaag
Breng een base coat over al je nagels aan en lak daarna je middelvingers oranje en de rest van je nagels wit. Op mijn duimen heb ik trouwens ook gewoon de Nederlandse vlag gemaakt, net als op mijn wijsvingers 😉
Stap 2: De Nederlandse en Argentijnse vlag
Je kunt hier met een penseel werken of met plakband. Ik heb een stukje plakband uitgeknipt en die in het midden (in de breedte) van mijn nagels geplakt. Zorg wel dat de witte nagellak goed droog is, anders blijft het aan het plakband kleven. TIP: Ik plak de stukjes plakband eerst altijd even een paar keer op mijn hand, zodat het ergste kleeflaagje van de plakband af komt en er niet meer voor kan zorgen dat de nagellak van mijn nagels getrokken wordt. Voor de Nederlandse vlag lak je het stukje boven het plakband rood en onder het plakband donkerblauw, en voor de Argentijnse vlag heb je alleen lichtblauwe nagellak nodig. Om de Argentijnse vlag af te maken plak je een geel bloemetje (of iets wat op een zon lijkt) in het midden op het witte gedeelte van je nagel, of je tekent zelf een zonnetje met gele nagellak.
Stap 3: De T-shirts
Op mijn middelvingers staat nummer 11 (Robben), maar een ander nummer kan natuurlijk ook! En op je pinken trek je eerst nog een aantal verticale strepen met lichtblauwe nagellak en een penseel/striper voordat er een nummer op komt. Ik heb voor nummer 10 gekozen (Messi), maar ook hier kan je voor een ander nummer kiezen!
Breng ten slotte een top coat aan over je nagels en dan ben je klaar!

wk12wk3wk7wk6wk9wk10wk11wk5wk1

Wat vinden jullie van dit design? En wie zal er straks doorgaan naar de finale? Hopelijk wordt het Nederland!

Xoxo Kirsten

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘World Cup Nail Art: NED – ARG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s