Review: Sony DSC-HX50 Compact Digital Camera

IMG_2775
Ik was al een tijdje op zoek naar een goede compact camera die niet al te duur was. Ik heb natuurlijk mijn mooie Nikon camera waar ik al mijn foto’s voor mijn blog mee maak, maar deze grote spiegelreflexcamera is onhandig om mee te nemen op vakantie of dagjes uit. Na lang zoeken en veel reviews gelezen te hebben op het internet kwam ik uit bij de Sony Cyber-shot DSC-HX50 camera. En vandaag laat ik jullie zien hoe deze camera heeft gepresteerd tijdens mijn vakantie in Parijs!

I was looking for a good compact camera for a reasonable price, and after a lot of research and reading online reviews I decided to buy the Sony Cyber-shot DSC-HX50 camera. I already have an amazing Nikon DSLR camera which I absolutely love, but this camera is very big and does not fit in your pocket or purse. That’s why I also wanted to buy a good compact camera to take with me on holidays. Today I’m going to show you how the Sony Cyber-shot DSC-HX50 performed in Paris!

IMG_0075

Beste en kleinste digitale camera van 2014
De Sony Cyber-shot DSC-HX50 is een compact camera met 30x zoom (de krachtige processor zorgt voor scherpe close-ups met een perfecte kwaliteit) en wifi. Als je de PlayMemories app op je smartphone download kan je al je foto’s en video’s gelijk naar je smartphone sturen en delen met al je frienden en familie. Super handig! Er zit ook beeldstabilisatie op deze camera, die zorgt voor mooie beelden tijdens het maken van foto’s en compenseert ook trillende handen bij het maken van video’s. Voor meer specificaties kan je HIER klikken.
De Sony Cyber-shot DSC-HX50 kost €229,00 bij Bol.com

Best digital compact camera 2013-2014
The Sony Cyber-shot DSC-HX50 is a compact camera with 30x zoom (the powerful processor reduces graininess for high quality close-up) and wifi. You can download the PlayMemories app on your smartphone, so you can easily send all your photos and videos to your phone and share them with all your friends and family. It’s super easy and I love this feature! The image stabilization compensates for camera shake while making photos and videos. For more specifications, click HERE. Price of the Sony Cyber-shot DSC-HX50: £279.00 (at sony.co.uk)
b1e986f30ceb04b96c73a3c83c84b51b716f8a1a0d4b103286d39d9d7a1f8cdd
Images from Sony

IMG_0075
Intelligent automatisch stand  

Ik heb de hele vakantie de ”intelligent automatisch” stand gebruikt op deze camera. Op deze stand past de camera zich aan aan de omgeving: is het donker, dan verlicht hij de foto’s zonder de flitser te gebruiken. Schijnt de zon te fel op je foto’s dan gebruikt hij de ”tegenlicht” stand voor een duidelijke foto etc. Dit is een handige stand voor als je geen held bent met aangepaste instellingen en je toch prachtige foto’s wilt maken!

Intelligent auto mode  
I shot all of my holiday photos in the ”intelligent auto” mode. You can use this mode when you want the camera to automatically recognize the shooting conditions and shoot some images continuously. This is super easy if you’re not a hero with customized shooting settings but you still want to take beautiful photos!
IMG_2777


IMG_0075

Zoom test
Hier zijn een aantal foto’s die ik heb gemaakt in Parijs. Op de eerste foto zie je steeds de normale foto’s, en op de foto’s daaronder zie je hoe ver ik in kon zoomen met de camera. En als ik deze foto’s eenmaal gemaakt had, kon ik daarna ook nog eens verder inzoomen voor nog meer details. Wauw!

Zoom test

These are a few photos I shot in Paris. On the first photo you can see the normal photos, and on the pictures below you can see how far I could zoom in before I took a photo. After I shot these photos, I could zoom in even further on the pictures I just made. Wow!
IMG_2743

Stained glass Disneyland Paris castle close-up:
IMG_2745  IMG_0075
IMG_2773
View from the Eiffel Tower first floor. Carousel close-up:
IMG_2772
IMG_0075IMG_2771
View from the Eiffel Tower second floor. Carousel close-up:
IMG_2770

IMG_0075IMG_2748
Walt Disney Studios close-up:
IMG_2749
IMG_0075IMG_2750
Notre-Dame stained glass close-ups:
IMG_2751 IMG_2752
IMG_0075IMG_2746
Airplane close-up:
IMG_2747
IMG_0075IMG_2765
Statue close-up:
IMG_2766
IMG_0075IMG_2767
Eiffel Tower close-ups second and third floor from the ground:
IMG_2768 IMG_2769
IMG_0075
Voor- en nadelen van de Sony Cyber-shot DSC-HX50:

+ Hij kan super ver inzoomen en nog steeds mooie foto’s maken
+ De wifi is handig om snel je foto’s te delen
+ Hij is niet zwaar en hij is makkelijk mee te nemen
+ Veel gebruiksmogelijkheden
+ Goede prijs/kwaliteit verhouding
Je drukt snel op de ”movie” knop als je de camera vasthoudt. Dan maak je ineens een video terwijl je bezig was met het maken van foto’s
Er zit geen GPS op (al vind ik dit niet belangrijk)
De flitser ziet er kwetsbaar uit

Pros and cons of the Sony Cyber-shot DSC-HX50: 
+
30x zoom with sharp photos
+ Wifi makes it easy to share your photos with everyone
+ Easy to take with you, doesn’t weigh much
+ lot of options with this camera 
+ Great quality for reasonable price
I often press the ”movie” button by accident while shooting photos
This camera does not have GPS (but I don’t mind at all)
The flash looks fragile

XOXO Kirsten ♥


Are you on Bloglovin? Let’s add each other!
https://www.bloglovin.com/blogs/once-upon-a-blog-11548289

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s