Monarch Butterfly Nail Art

AfbeeldingAfbeelding
Het is officieel nog winter, maar het zonnetje schijnt al en het is lekker weer (als je de wind even weg denkt). Ik heb eigenlijk al het gevoel dat het lente is! Ik heb zelfs al de eerste vlinders in onze tuin gespot 😀 Dat bracht mij ook op het idee voor deze nail art geïnspireerd op Monarch vlinders. Het zijn echt prachtige vlinders met een mooie, opvallende kleur. Ik hou ervan!

Ik heb de volgende dingen gebruikt voor deze nail art:
♥ Basecoat en topcoat (Underwear en Speedcoat – Ciaté)
♥ Witte nagellak (Snow Virgin – Ciaté)
♥ Zwarte nagellak (City Blackout – NYC)
♥ Fel oranje nagellak (Hopscotch – Ciaté)
♥ Oranje nagellak (Encore! – Ciaté)
♥ Rode nagellak (Boudoir – Ciaté)
♥ Dotting pen of kwast
♥ Sponsje
* De witte nagellak is optioneel, ik heb dit als basislak gebruikt zodat de oranje kleuren nog feller zouden worden op mijn nagels.
Afbeelding

En dit zijn de stappen waarin ik de Monarch Butterfly nagels gemaakt heb:
Afbeelding
Stap 1: De basis laag
Breng eerst een goede basecoat aan over al je nagels. Stap 1 is optioneel, als je minder felle kleuren wilt hebben dan kun je ook gelijk bij stap 2 beginnen. Ik heb eerst nog twee lagen witte nagellak aangebracht voordat ik met de oranje kleuren begon.
Stap 2: Het ombre effect
Bij mijn vorige nail art heb ik uitgelegd hoe je ombre nails kunt maken (klik hier). Ik heb eerst één dun laagje Hopscotch van Ciaté aangebracht, en daar overheen heb ik de ombre nails gemaakt (anders zie je nog witte nagellak door je oranje nagellak heen en dat is niet zo mooi). Ik heb voor het ombre effect de kleuren fel oranje, oranje en rood gebruikt, ook in deze volgorde. Bovenaan mijn nagels zie je dus de fel oranje nagellak, daaronder de gewone oranje nagellak, en daar weer onder de rode nagellak.
Deze nail art is ook erg leuk met andere kleurencombinaties. Kies bijvoorbeeld voor donkerblauw, blauw en paars of donkergroen, groen en geel.
Stap 3: De vleugels
Dit was voor mij een lastig werkje omdat ik alles met de dotting pen gemaakt heb. Met een kwastje ben je natuurlijk veel sneller klaar, ik heb alles moeten stippen. Snel een kwastje aanschaffen dus! Ik heb hier voor de duidelijkheid nog drie extra afbeeldingen met de stappen waarmee je de vleugels kunt tekenen:
Afbeelding
Ik was na stap 2 niet helemaal tevreden met mijn design, ik vond dat ik te veel zwart gelakt had aan de uiteinden van mijn nagels. Ik heb daarom nog met wat oranje nagellak en de dotting pen een beetje zwarte nagellak weggestipt (dat is te zien in stap 3), maar met een topcoat erover zie je nauwelijks dat het is bijgewerkt.
Stap 4: Stippen en topcoat
Bij stap 4 hoef je alleen nog maar witte stippen te zetten met de dotting pen op de uiteinden van je nagels. Breng vervolgens een topcoat aan over alle nagels en je Monarch Butterfly design is klaar!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Wat vinden jullie van deze nail art?

Xoxo Kirsten

Gepubliceerd door

6 reacties op ‘Monarch Butterfly Nail Art’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s