Review: American candy

Afbeelding
Laatst zat ik op Facebook wat te scrollen tussen mijn ”vind-ik-leuks” en toen kwam ik op de pagina terecht van de Jamin. Ik zag dat ze onder andere allemaal lekker Amerikaans snoep verkopen (dat doen ze waarschijnlijk al een hele tijd maar ik kom daar nu pas achter hihi). Ik wist trouwens ook niet eens dat ze een webwinkel hadden, super handig! Het snoep dat ik vandaag ga reviewen komt niet uit de Jamin webwinkel maar uit een van hun gewone winkels. Ik ga het hebben over de Candy Crush Color Bombs, Whoppers Milkshake Strawberry malted milk balls, Wonka Chewy Gobstoppers en Wonka Giant Chewy Nerds. Yummie, kijken jullie mee?

Candy Crush Color Bombs
Afbeelding

De Candy Crush verslaafden onder ons herkennen deze snoepjes vast wel, het moeten de ronde kleuren bommen voorstellen uit het Candy Crush spel.  Zoals je op de verpakking al kunt lezen zijn het ronde, platte chocolaatjes met gekleurde spikkeltjes erop. Dat klinkt niet verkeerd! Ik had eigenlijk verwacht dat de chocolaatjes per portie verpakt zouden zijn, maar als je de doos open maakt dan zie je het volgende:
Afbeelding
Het is dus een grote zak met daarin alle chocolaatjes. Een beetje onhandig aangezien je niet alles meteen op eet, maar je kan het zakje wel makkelijk sluiten met een elastiekje of een stukje plakband.
Afbeelding
Tadaaa! Daar zijn de chocolaatjes! Ik had verwacht dat ze wat groter zouden zijn, maar ze zien er wel heel schattig uit. Ze doen mij erg denken aan chocolade kerstkransjes, en ze smaken ook net zo. Melkhocolade met spikkeltjes, ik vind het lekker 😀
Een doosje Candy Crush Color Bombs heeft een gewicht van 85 gram en kost €2,50 (in hun webwinkel is de prijs op dit moment verlaagd naar €2-,)

Whoppers Milkshake Strawberry malted milk balls
Afbeelding
Deze Whoppers deden mij gelijk denken aan Maltesers (die chocolade balletjes die van binnen luchtig en crunchy zijn), en ze lijken daar ook wel een beetje op. Als je naar de verpakking kijkt dan verwacht je dat er chemisch gekleurde snoepjes in zitten, maar zodra je de doos open maakt dan komen er licht gekleurde balletjes uit.Afbeelding
Ze hebben een beetje een lichtroze/perzik kleur, en ze ruiken ook helemaal niet verkeerd! Het laagje aan de buitenkant van de balletjes smaakt naar aardbeien. Het is een beetje een lichte yoghurtsmaak, daar bedoel ik mee dat ze fris en creamy smaken. Ze zijn niet zuur hoor, totaal niet! Helaas is het laagje aan de buitenkant niet van echte chocolade, maar de smaak wordt er niet minder door. Van binnen lijken ze op Maltesers, alleen zijn deze balletjes wat minder crunchy en wat meer luchtiger. Ik vind ze lekker en zou ze zeker nog een keer kopen.
Een doosje Whoppers Milkshake Strawberry heeft een gewicht van 113 gram en kost €2,49.

Wonka Chewy Gobstoppers
Afbeelding
Alleen de verpakking al ziet er leuk uit, lekker veel vrolijke kleurtjes en een leuke tekst. Bij het merk Wonka zie ik altijd gelijk de snoepfabriek van Willy Wonka voor me en krijg ik spontaan trek haha. Op de achterkant van het doosje staat ook een leuke groet van Willy Wonka, heel erg leuk gedaan!
Afbeelding
Afbeelding
Op de voorkant van het doosje zag ik het woordje Jawbreakers al staan en ik kreeg gelijk het idee dat het een soort toverballen zouden zijn. De buitenkant is ook erg hard, maar de binnenkant is juist weer zacht en winegum-achtig. Je moet dus niet gelijk in deze snoepjes proberen te bijten (wat ik dus wel deed) want dan bestaat de kans dat je wat tanden breekt 😉 , maar als je er even op zuigt dan worden ze zachter en kan je wel makkelijk kauwen. De snoepjes hebben leuke kleurtjes en lekkere fruitsmaken. De oranje balletjes smaken bijvoorbeeld naar sinaasappel en de groene balletjes hebben een meloensmaak. De harde buitenkant smaak wat zoeter en de zachtere kern is wat zuurder van smaak, het past wel echt bij deze fruitsmaken.
Een doosje Wonka Chewy Gobstoppers heeft een gewicht van 50,1 gram en kost €1,50

Wonka Giant Chewy Nerds
Afbeelding
Als laatste heb ik de Giant Chewy Nerds van Wonka. De verpakking ziet er net zo leuk uit als dat van de Gobstoppers met veel kleurtjes. Deze snoepjes kan ik het best omschrijven als Jelly Beans met een krokant laagje. Ze zijn groter dan de gewone Nerds van Wonka en hebben dezelfde smaken als de Gobstoppers: aarbei, druif, watermeloen, citroen en sinaasappel.Afbeelding
De smaken zijn dus weer lekker fruitig, ik heb alleen het idee dat het merk Wonka bij elk soort snoep dezelfde 5 of 6 smaken gebruikt. Daar is helemaal niks mis mee, maar als je meerdere soorten snoep besluit te kopen (bijvoorbeeld de Gobstoppers en de Nerds) dan proef je eigenlijk precies hetzelfde alleen is het ene snoepje harder dan de ander. Als ik moest kiezen dan zou ik de Giant Chewy Nerds opnieuw kopen, vooral omdat ze zachter zijn dan de Gobstoppers en omdat ik ongeduldig ben. Ik wil altijd meteen bijten en niet eerst wachten haha.
Een zakje Wonka Giant Chewy Nerds heeft een gewicht van 51 gram en kost €1,35.

Hebben jullie wel eens American candy gegeten en zou je het opnieuw kopen?

Xoxo Kirsten

Gepubliceerd door

13 reacties op ‘Review: American candy

 1. Wat leuk om te zien 😀 !! de meeste american candy heb ik al gegeten, erg lekker zijn ze. ik koop ze bij een winkeltje vlak bij mij die verkopen alleen maar american candy en andere lekkere dingen 😛

 2. aaah heerlijk, reese’s vind ik zelf onwijs lekker. Ik zag pas een bruine versie van Whoopers en dat was te koop bij Jumbo alleen niet bij onze. Marshmallow fluff als beleg is ook erg lekker. Als ik deze tegen kom ga ik zeker iets nieuws proberen!

  1. Ooh die moet ik dus ook nog allemaal proberen! 😀 Ze hebben ook een heleboel soorten chocolade, en als chocolade verslaafde moet ik die natuurlijk ook geproefd hebben haha!

 3. gelukkig staat mijn school vlak bij de jamin dus het volgende tussenuur ga ik AMERICAN CANDY halen!!!!! het lijkt me zo lekkker.

 4. Wat grappig! Ik heb laatst ook een review gedaan van Amerikaans snoep maar veel dingen niet die jij hebt gekocht. De candy crush-snoepjes vond ik een beetje tegenvallen omdat het geen bolletjes waren en in candy crush lijken het wel ronde balletjes. Wel leuk om dit te lezen, ben helemaal gek op Amerikaans snoep!

  1. O leuk, ik ga je review zeker lezen! Ik vind Amerikaans snoep ook zo leuk en lekker, het is alleen jammer dat het vaak zo prijzig is! Anders had ik al lang meer gekocht hihi 😀 Ik dacht eerst eigenlijk ook dat die Candy Crush snoepjes rond waren, dat was inderdaad wel een beetje jammer ja! Xx

   1. Vertel mij wat, snoepjes die ik kocht waren in totaal 40 euro! Leuk voor één keer maar nu toch maar met mate gaan kopen! Haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s