Daisies & Glitter Nail Art

Afbeelding
Ik was op zoek naar een leuk kleurtje voor mijn volgende nail art design, en ik zag dat ik nog een mooie paarse nagellak had staan die ik nog niet zo vaak heb gebruikt. Deze kleur past echt bij de lente en ik ben zelf ook helemaal gek op paars, daarom heb ik voor deze nail art gekozen voor ”You’re Such A Budapest” van OPI. Kijken jullie mee?

Ik heb de volgende spulletjes gebruikt voor mijn nagels:
♥ Basecoat + Topcoat (Underwear + Speedcoat – Ciaté)
♥ Pastel paarse nagellak (You’re Such A Budapest – OPI)
♥ Witte nagellak (Snow Virgin – Ciaté)
♥ Blauw/groene nagellak (Pepperminty – Ciaté)
♥ Glitter nagellak (Confetti – Ciaté)
♥ Blauwe glittertjes
♥ Dotting tool / satéprikker
♥ Sponsje
Afbeelding

En dit zijn de vier stappen die ik heb gebruikt om het nail art design te maken:
Afbeelding
Stap 1: Basislaag
Breng eerst een basecoat aan over al je nagels en lak vervolgens al je nagels paars behalve je wijsvinger, die lak je wit. Ik heb van elke kleur twee lagen aangebracht voor een goede dekking.
Stap 2: Bloemetjes & Ombre effect
Eerst maak je een ombre effect op je middelvinger met behulp van een sponsje. Op YouTube zijn veel filmpjes te vinden met uitleg over ombre nagels als het nog onduidelijk is, maar eigenlijk is het de bedoeling dat je een streepje paarse nagellak op je sponsje maakt met het nagellakkwastje en onder deze paarse streep zet je een streepje blauwe nagellak. Zorg er wel voor dat beide kleuren tegen elkaar aan liggen en een beetje blenden. Dan dep je voorzichtig met het sponsje (hou de kant met de blauwe nagellak naar beneden) op je middelvinger tot er een ombre effect ontstaat. Na 1x deppen zie je nog niet echt een mooi effect, maar dan herhaal je deze stap net zo lang tot je tevreden bent over de kleuren op je nagel. Voor een leuk effect heb ik nog een laagje glitter nagellak over mijn middelvinger aangebracht.
Dan de bloemetjes. Op je pink maak je met behulp van een dotting tool een bloemetje door 5 stippen in een cirkeltje te zetten. Op je wijsvinger maak je wat meer bloemetjes in een C vorm langs de zijkant van je nagel.
Stap 3: Blauwe glitters
Deze stap is heel simpel. Ik heb blauwe glitters gebruikt, maar als je die niet hebt dan kun je ook gewoon een blauwe nagellak gebruiken en met een dotting tool een blauwe stip in het midden van elk bloemetje zetten en een aantal stippen op je middelvinger maken. Heb je wel glitters, dan breng je eerst een laagje topcoat over je nagels aan zodat de glitters blijven plakken. Terwijl de topcoat nog nat is pak je een voor een de glittertjes met een dotting tool en druk je ze voorzichtig op je nagels.
Stap 4: Drag marble
Ik heb op mijn ringvinger een water marble effect gecreëerd zonder water te gebruiken (een drag marble effect). Ik heb de drag marble als volgt gemaakt:
1. Lak nog een laag witte nagellak over je ringvinger.
2. Terwijl de witte lak nog nat is druppel je met het nagellakkwastje wat paarse, blauwe en glitter nagellak (2 of 3 druppels) op verschillende plaatsen op je nagel.
3. Met het puntje van een smalle dotting tool of een satéprikker ga je alle kleuren vervolgens mengen op je nagel. Trek een aantal strepen van links naar rechts of maak een paar cirkeltjes, alles kan. Zorg alleen dat je niet te hard drukt met de dotting tool of de satéprikker, anders krijg je strepen te zien waar geen nagellak meer zit.
Ten slotte breng je een topcoat aan en dan ben je klaar!

Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Wat vinden jullie van deze nail art?

Xoxo Kirsten

Gepubliceerd door

8 reacties op ‘Daisies & Glitter Nail Art

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s