Sugar Spun Nail Art

sugarspun2
Vandaag laat ik jullie een sugar spun design zien dat super makkelijk (en leuk!) is om zelf te maken. Ik was geïnspireerd door een aantal andere sugar spun designs van o.a. @narmai en Claudia C. Kijken jullie mee?

Today I’m going to show you a sugar spun design. It’s a super easy design and so much fun to make! I was inspired by the sugar spun designs from @narmai and Claudia C. Let’s take a closer look at today’s design!

sugarspun5
Ik heb de volgende producten gebruikt / Here’s what I used:
♥ Base coat + top coat (6 in 1, Anny)
♥ Matte black nail polish (Chalkboard, Ciaté)
♥ Neon pink nail polish (Electronica, Ciaté)
♥ Orange nail polish (Hopscotch, Ciaté)
♥ Yellow nail polish (Big Yellow Taxi, Ciaté)
♥ Green nail polish (Palm Tree, Ciaté)
♥ Toothpick
♥ Sheet of plastic
sugarspun3
Stap 1: Breng een base coat aan en lak al je nagels mat zwart. Ik heb gelijk een mat zwarte nagellak gebruikt maar je kunt ze ook eerst zwart lakken met een glossy nagellak en er vervolgens een matte top coat over aanbrengen.
Stap 2: Pak een plastic zakje (of een stukje bakpapier) en druppel daar wat roze, groene, gele en oranje nagellak op. Het is de bedoeling dat je de nagellak een beetje laat drogen totdat ze draderig worden. Dit duurt zo’n 10 minuten. Om het wat sneller te laten gaan kun je met een satéprikker in de nagellak blijven roeren zodat er sneller lucht bij komt. Zodra de nagellak aan de satéprikker blijft kleven ben je klaar met deze stap.
Stap 3: Als de nagellak dik genoeg is, pak je steeds een beetje van de nagellak op met een satéprikker en laat je als het ware de draderige nagellak over je nagels vallen. Dit is wel een rommelig klusje, je vingers zullen helemaal onder de nagellak komen te zitten hihi 🙂 Herhaal dit met elke kleur tot je tevreden bent. Ten slotte kun je nog een top coat aanbrengen, ik heb dit niet gedaan omdat het effect van de matte base coat en de glossy kleuren erop dan verloren ging.

Step 1: Apply base coat and paint your nails matte black. I used a matte black nail polish but you could also paint your nails black with a glossy polish and add a matte top coat.
Step 2: Use a sheet of plastic (or a piece of baking paper) and pour a bit of nail polish onto it. Wait until the polish becomes thick and stringy (this takes about 10 minutes). Use a toothpick to stir so you can easily see when the polish is thick enough. You’re ready with this step when the polish is making strings if you pick it up with your toothpick.
Step 3: Pick the stringy nail polish up with the toothpick and move the strings over your nails. This is a bit messy but it’s fun to do 🙂 Repeat this step until you’re happy with the result. Finish with a top coat if you want to and you’re done! I didn’t use a top coat because I liked the way the matte black looked with the glossy colours on top.
sugarspun4sugarspun1

Xoxo Kirsten

Gepubliceerd door

7 reacties op ‘Sugar Spun Nail Art

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s