7 Disneyland tips to get the most out of your magical vacation

IMG_4514
Ik had jullie beloofd om nog een artikeltje te schrijven met daarin handige tips voor een geweldige tijd in Disneyland, en hier is hij dan! Wanneer je ook gaat, Disneyland is en blijft een drukbezocht park met lange wachtrijen bij elke attractie. En omdat iedereen natuurlijk een leuke vakantie wil hebben en zo veel mogelijk wil zien en beleven, heb ik besloten om dit artikel te schrijven. Kijken jullie mee?

I promised everybody to write an article with tips to get the most out of your Disneyland vacation, so here it is! No matter when you want to visit the happiest place on earth, Disneyland will always be a place with lots of people and long waiting lines. And because everybody wants to have a fun and stress-free vacation, I decided to write this article! 

IMG_4525
IMG_0075

Tip 1 : Visit popular rides immediately when Disneyland opens

Is er een attractie waar je heel graag in zou willen? Loop er dan gelijk heen zodra het park open gaat. Je moet er dus wel vroeg bij zijn, maar dat kan je zeker een wachttijd van dik een uur schelen! Ik heb dit zelf gedaan met de attractie Ratatouille: The Adventure. Ik ging in de zomer, en dan is het dus echt beredruk. De eerste dag dat ik er was kwamen we erachter dat er ’s middags een wachttijd van 90 minuten voor deze attractie stond! 90 MINUTEN!! De tweede dag zijn wij daar dus gelijk heen gegaan in de hoop dat er ’s ochtends vroeg nog geen gigantische rij zou staan. Er stond zeker al een lange rij, maar die was ’s middags vast 4x zo lang geweest! Hou daar dus zeker rekening mee, zeker als je favoriete attracties ook geen Fastpass hebben (Zie tip 5).

If you would like to go to the very popular attractions, make sure you go right after the park opens. Especially if your favorite ride doesn’t have a Fastpass service (see tip 5). I did this with Ratatouille: The Adventure. I went to Disneyland Paris a few weeks ago, and because it was summer the waiting lines were so terribely long. We found out that the waiting time for Ratatouille: The Adventure was 90 minutes. 90 MINUTES!! That’s crazy! So the second day we decided to go to this ride immediately after the park opened. It was early and we still had to wait in a line, but imagine how long that line would have been a few hours later! So you should definitely go to your favorite ride first!
IMG_4499

IMG_0075
Tip 2: Bring your own food and drinks with you into the parks

Eten en drinken in Disneyland niet goedkoop, en als je met een grote groep bent kunnen de kosten aardig oplopen. Gelukkig mag je gewoon je eigen eten en drinken meenemen, en dat raad ik jullie ook zeker aan. Neem wat broodjes en flesjes drinken mee, en dan kan je altijd nog een snack of iets extra’s in het park kopen. Dat overheerlijke bakje popcorn of dat lekkere ijsje met Mickey Mouse wafeltje hoort natuurlijk ook een beetje bij de vakantie 😉
Tip: als je flesjes water meeneemt dan kun je ze gratis bijvullen bij de drinkfonteintjes die hier en daar in het park staan. Het smaakt wel iets anders dan het water dat wij in Nederland uit de kraan drinken (er zit namelijk meer chloor in het Franse drinkwater), maar het is zeker niet vies.

Snacks and drinks aren’t cheap in Disneyland, but you are allowed to bring your own food and drinks with you! You can save a lot of money if you take you own sandwiches, snacks and drinks with you. But of course that delicious Mickey Mouse ice cream or cookie is part of the experience too 😉 
Tip: you can find water fountains everywhere in Disneyland. If you take your own water bottles with you, you can easily re-fill them in the park. The water in France (Disneyland Paris) tastes a little bit different than here in The Netherlands because there’s more chlorine in French water, but it doesn’t taste bad at all.

IMG_4497
IMG_0075
Tip 3: Download the Disneyland app

Deze app is echt superhandig om te downloaden. Je kan met deze app de plattegronden van beide parken zien, de huidige wachttijden van elke attractie bekijken of je zoekt op waar en wanneer er Disneyfiguren in het park rondlopen. Hou er wel rekening mee dat je voor sommige dingen internetverbinding nodig hebt. De plattegrond kan je altijd zien, maar voor de wachttijden heb je wel internetverbinding nodig omdat deze tijden constant veranderen.

You can find almost everything with this easy app: the current wait times for every attraction, detailed maps, where and when you can find Disney characters in which park etc. If you want to see the current wait times and find the Disney characters in this app, you will need internet connection.

IMG_4505
IMG_0075
Tip 4: Take the single rider line for shorter waiting times

Vind jij het niet erg als je niet naast je vrienden of familie in een attractie komt te zitten of ga je alleen, dan is het zeker een aanrader om in de single rider line te gaan staan. De wachttijden voor deze rijen zijn altijd stukken korter en soms kan je zelfs gelijk doorlopen!

If you don’t mind sitting next to other people (you will probably be separated from your friends and family) or if you want to ride an attraction alone, you should definitely choose for the single rider line. These lines are always shorter and sometimes you don’t even have to wait at all!

IMG_4492

IMG_0075
Tip 5: Use a Fastpass

Dit systeem lijkt nogal ingewikkeld, maar het zit zo: wil je in een attractie waar het erg druk is? Kies dan voor een Fastpass die je bij de ingang van de attractie waar je graag in wil kan krijgen, en op dat pasje staat dan een bepaalde tijd op waarop je terug moet komen. In de tussentijd kan jij andere dingen doen in het park, en zodra het tijd is ga je terug naar die attractie en kan je gelijk langs de lange rijen lopen. Zo hoef je zelf niet meer in de wachtrij te staan! Hou er wel rekening mee dat je niet bij elke attractie een Fastpass kan krijgen en soms zijn ze na een tijdje uitverkocht (dit kan je ook allemaal vinden in de Disneyland app, of je KLIKT HIER). Je kan maar 1 Fastpass tegelijk hebben, dus eerst moet je je huidige Fastpass gebruikt hebben voordat je de volgende kan ophalen.

This sounds a little bit complicated, but it works like this: if you see a ride with long waiting lines, you can also choose to use a Fastpass. Search for the Fastpass distribution centers near your favorite rides (Download the Disneyland app to find out which rides have Fastpass tickets, or CLICK HERE). With your Fastpass ticket, you don’t have to wait in the long waiting lines and you can do other fun things in Disneyland. Don’t forget to come back to the attraction where you got your Fastpass ticket at the right time (there’s a time printed on your ticket), so you can walk past the waiting lines and enjoy your ride! ou can only hold one Fastpass at a time. Another Fastpass will be available after the time printed on your first ticket.

IMG_4517
IMG_0075

Tip 6: Be early for the Parade and the fireworks (in summer)

In de zomer begint de Magical Parade om 17h30 en de vuurwerkshow om 23h00. Kom je 30 minuten eerder, dan ben je al te laat. De Magical Parade is te zien in Main Street U.S.A, en iedereen staat daar op de stoep voor het mooiste zicht op de parade. Wil je ook een perfect uitzicht en niet naar de achterhoofden van andere mensen kijken? Ga dan minstens een uur van tevoren naar Main Street U.S.A, en ga op de stoeprand zitten. Zo heb je gelijk even de tijd om uit te rusten en iets te eten en te drinken. Zodra de parade begint moet iedereen gaan staan, en dan sta jij helemaal vooraan! Tadaa! Hetzelfde geldt voor de vuurwerkshow, zorg dat je er een uur van tevoren bent zodat je dichterbij kan staan.

In summer, the Magical Parade starts at 17h30 and the fireworks start at 23h00. If you arrive 30 minutes early, you’re already too late. You can see the Magical Parade in Main Street U.S.A, and everyone wants to stand on the sidewalks so you can see the parade perfectly. You have to be there at least one hour before the parade starts if you actually want to see the parade and not the heads of the people in front of you. If you’re very early and you don’t want to stand for a very long time, you can sit on the sidewalk and eat a snack or drink something. This way you can rest and enjoy your food. If the parade starts you have to stand again, but you’ll be standing front row because you already sat on the sidewalk. Tadaa!

IMG_4490

IMG_0075

Tip 7: Buy souvenirs at the end of the day

Als je door Main Street U.S.A loopt, zie je zo veel leuke winkeltjes met honderden souvenirs voor een leuk prijsje, maar koop deze pas aan het einde van de dag. De winkeltjes zijn net zo lang open als de parken, en als je die leuke Mickey Mouse trui of die gekke Goofy muts pas aan het einde van de dag koopt, loop je ook niet de hele dag met tassen te sjouwen!

When walking through Main Street U.S.A, you will see the cutest stores with hundreds of souvenirs, but it’s easier to buy souvenirs at the end of the day. These shops close when the park closes, so you have plenty of time to go back and buy your favorite Mickey T-Shirt or that crazy Goofy hat. This way you don’t have to walk through the park all day with shopping bags.

IMG_4489

XOXO Kirsten ♥

Gepubliceerd door

2 reacties op ‘7 Disneyland tips to get the most out of your magical vacation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s